Meny

Meny

Ung företagsamhet (UF)

Vi är väldigt aktiva inom Ung företagsamhet på skolan. Se vår facebook!

 

Läsåret 18/19

UF Kick-off 25 september på Bckängsgymnasiet. Läs mer här...

Läsåret 17/18

Bolagstämmorna och tårtkalas den 23 maj

Som vanligt hade vi en fantastisk avslutning på UF-året då alla UF-företag höll sina bolagstämmor med bravur. Alla företagare och åhörare avslutade firandet med tårtkalas i matsalen.

SM i Ung Förretagsamhet 16-17 maj

Under SM i Ung Företagsamhet representerade Bagnana UF och Shots 'n' Squats UF Bäckäng på ett fantastiskt sätt. De är alla guld värda! Stort grattis till Emma Dubo som blev nominerad till "Årets ledare" och till Teddy Dahlin som tog silver som "Årets säljare".

Bäckängsgymnasiet kan även stoltsera med att ha SVERIGES BÄSTA UF-LÄRARE genom Lena Dahlin.

Prisregn över Bäckängsgymnasiet på regionala UF-mässan 

Den 14-15 mars arrangerades UF-mässan Entreprenörskap på riktigt på Åhaga och resultatet för Bäckängs del får anses vara lyckat. Flera prestigefyllda priser till våra UF-företag.

Ludere UF: Andrapris i Årets innovation.

Havnäs UF: Förstapris i Årets kooperativa företag, Andrapris i Årets monter och hållbart företagande.

Lika men olika UF: Tredjepris i Årets affärsplan, Årets kooperativa företag och hållbart företagande.

Bagnana UF: Förstapris i Årets monter och hållbart företagande samt tredjepris i Årets säljare genom Emma Göransson.

Shots 'n' squats UF: Förstapris i Årets säljare genom Teddy Dahlin.

Silvis UF: Nominterade Årets innovation.

Bära UF: Nominerad i Årets grafiska profil.

Lena Dahlin: Årets UF-lärare.

Entreprenördagen 8 februari 2018

Föreläsning med Staffan Taylor - Självledarskap genom världens längsta halvmeter!

När Staffan ringde för att söka sitt första sommarjobb hoppades han att ingen skulle svara. I dag, några år senare, är han en av Sveriges mest bokade unga föreläsare och talar mer än gärna i telefon. Hur lyckades han leda sig själv i att övervinna sina rädslor? Genom att använda sig av ENTREPRENÖRSKAP som ett sätt att förverkliga idéer och utmana sig själv!
Staffan är entreprenör, professionell drömmare och expert på locka människor ut ur sina bekvämlighetszoner, och har jobbat med allt ifrån youtube-profiler, till företag som IKEA och Reebok. Nu är det er tur Bäckängiter!
www.staffantaylor.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

13.00 Föreläsning Staffan Taylor
14.00 Ung Företagsamhet - presentation
14.15 – 16.40 Lokal UF-mässa- Kom och fynda hos våra 12 UF-företag som ställer ut på vår innergård!
16.45 Avslutning och prisutdelning för UF-företagen i aulan

Fri entré - Välkomna!

Tävlingsvärd: Rudholm&Haak AB och Etikettkompaniet AB
www.rudholmgroup.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster www.etikettkompaniet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Föreläsningar, Misstagens mästare och Start up coaching på Högskolan

Nu har vi kommit igång ordentligt med UF det här läsåret, stort tack till våra samarbetspartners, bland andra Peter Gregoric från @sajts.se som föreläst för oss om sociala medier, räckvidd & marknadsföring, Elitkontoret, Brygghuset och vi har haft en väldigt givande dag 'Start up coaching' på Högskolan i Borås!

UF-företag att följa

Bagnana UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Bagnana UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Silvis UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Silvis UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

ENVkitchen UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) ENVkitchen UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Ludere UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Ludere UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Shots 'n Squats UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Shots 'n Squats UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Havnäs UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Havnäs UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Sense UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Sense UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Priodecor UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Priodecor UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Ludos Lapendi UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Ludos Lapendi UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Lika men olika UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Lika men olika UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Bee Smart UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Bee Smart UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Bära UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) Bära UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

UF på Bäckänglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram) där kan du se vad som är på gång!

Kontaktuppgifter till UF-lärare

Lena Dahlin

Anna Wetterquist

Ung Företagsamhet Älvsborg

Ung Företagsamhet Älvsborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

https://ungforetagsamhet.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (välj Älvsborg)


Läsåret 2016/17

Våra UF på sociala medier

AVON UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) AVON UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

BC Cops / Black Copper Cups UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook)

Essent UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) Essent UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

Leoné UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) Leoné UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

Liot UF (facebook) Liot UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

Miljösam UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) Miljösam UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

Occhi UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) Occhi UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

Organic Light UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) Organic Light UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

SAC UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) SAC UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

Tailsome UF (facebook)

Textra UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (facebook) Textra UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (instagram)

Entreprenördagen 31 januari 2017- med lokal UF-mässa!

Dagen börjar med inspirationsföreläsningar inom entreprenörskap och företagande i aulan. Därefter öppnas mässan där Bäckängs UF-företagare ställer ut, marknadsför och säljer sina annorlunda, smarta och innovativa produkter.

Program

 • 13.00 Invigning och dansuppträdande av elever från Estetiska programmet.
 • 13.10 Linnea Sjödin, 25 år, project manager på Adecco berättar om ”sin resa från UF-företagare till koncernchef”.
 • 13.40 Mikael Dahlin, VD på Rudholm & Haak, pratar om ”hur du når dina mål”.
 • 14.00 UF-Älvsborgs ledning beskriver ”hur du kan boosta ditt CV med UF-företagande”.
 • 15.00 Mässan öppnar
 • 17.30 Prisutdelning

Ta chansen och inspireras av både spännande föreläsare och alla fantastiska elever på mässan!

Det är fri entré, men glöm inte att aktivera swish eller ha med dig kontanter - du hittar garanterat någonting att köpa!

Sponsorer för eventet är:
Rudholm & Haaklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Elitkontoretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Rivercodelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi ses på Entreprenördagen – en innovativ mässa med unga företagare!

Här är några klipp från våren och hösten 2016

Vi är väldigt aktiva med våra entreprenörer på skolan. Vi har haft ett fantastiskt UF-år bakom oss, med pris på SM! Våra engagerade UF-lärare och driftiga elever har verkligen jobbat stenhårt!

Bäckängs UF-företag bäst i Sverige! 2016-05-17

En stor eloge till våra UF-företag Lättikett, Molekul, Gro och Blanca som visade vilka fantastiska entreprenörer och nätverkare de är på SM-mässan!

Ett extra stort grattis till Lättikett som fick första pris i kategorin årets samhällsentreprenör och Gro som tog första pris årets monter! Dessutom blev Alva i Gro UF nominerad i tävlingen "årets ledare".

Vi är så glada, stolta och vansinnigt imponerade av er insats!

Borås Tidning 18 maj 2016 "Bäckängsgymnasiet kammade hem priser i UF-SMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster"

Draknäste 18 oktober

Vi hade ett Draknäste som gav oss nyttig feedback från kompetenta personer, alltifrån VD till marknadsförare, så att vi kan utveckla våra UF-företag optimalt! Eleverna presenterade sina UF-företag och affärsidéer för drakarna. Drakarna som gav respons är alltså ”riktiga entreprenörer” och det är ju ovärderligt för våra elevers framtida affärsutveckling. 

 • Fem av våra UF-företag blir sponsrade hela året med kontorsplatser på Elitkontoret.
 • Vi deltog i UF:s aktivitet start up coaching på högskolan 8/11
 • Flera företag deltog i Torpas julmarknad 26/11
 • Nästan alla våra UF-företag deltog i julmarknaden på Hötorget 18/12
 • Vi kommer att ordna en Entreprenördag med lokal mässa 31/1 2017 (mer info kommer)

Kickoff för Unga Företagsamhet (UF) 16 september 2016

Nu startar UF-året 16/17. Våra elever i design-treorna och ledarskaps-trean samt IV-val-UF fick möjlighet att lyssna på grymma föreläsare, och minglade med andra UF-företag och personer från näringslivet! UF-kickoffen gästades av gamla UF-elever som berättade om hur de tyckte att UF-året var. Tävlingen "Årets årsredovisning" korades, och det var Lättikett UF som vann!


Kontaktuppgifter till UF-lärare

Lena Dahlin

Anna Wetterquist

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-09-14 11.56

Uppdaterad av:

Dela sidan: Ung företagsamhet (UF)

g q n C

p

Kontakt